Tiskové zprávy k činnosti SÚKL

Nežádoucí lékové interakce u seniorů jsou často opomíjené, projekt SENIOR to má změnit

Paní Alena pobývá v zařízení pro seniory pátým rokem. Potýká se s celou řadou zdravotních obtíží počínaje vysokým krevním tlakem přes dušnost až po těžkou depresi. Po ztrátě partnera výrazně zhubla, je apatická a užívá celkem 12 léků.

Meda Pharma GmbH stahuje od pacientů EPIPEN 300 MIKROGRAMŮ z důvodu závady v jakosti

SÚKL informuje o stahování léčivého přípravku EPIPEN 300 MIKROGRAMŮ až z úrovně pacientů, a to z důvodu možné závady v jakosti

Informace k nedostupnosti vakcíny BOOSTRIX POLIO INJ. STŘÍKAČKA

SÚKL informuje o aktuální nedostupnosti vakcíny BOOSTRIX POLIO INJ. STŘÍKAČKA

Vyjádření SÚKL k aktuální situaci u konopí pro léčebné použití

SÚKL informuje o aktuální situaci u léčebného konopí, pokud jde o jeho dostupnost a aktuální veřejnou zakázku.

Pravomocné pokuty udělené lékárnám přesáhly 9 milionů korun

SÚKL informuje o výsledcích kontrol lékáren, které se uskutečnily v roce 2016.

Připravovaný systém eRecept přešel do druhé fáze. Každý týden žádají o přístup k elektronické preskripci desítky lékařů

Budování nového systému eRecept, který má být hotov ještě před spuštěním povinné elektronické preskripce, se právě nachází v druhé fázi ze čtyř.

Průzkum SÚKL odhalil, kde lidé nejčastěji získávají informace o lécích

SÚKL informuje o výsledcích průzkumu mezi laickou i odbornou veřejností, který se zaměřil na zdroje a využití informací v oblasti léčiv.

Domovy pro seniory na Vysočině se zapojily do projektu, který pomáhá s bezpečnějším užíváním léků

Zdravotní stav klientů v domovech seniorů se v posledních letech zhoršuje a většina z nich vyžaduje stálou zdravotně-ošetřovatelskou péči. S tím se pojí i samotná léčba prostřednictvím podávání léků, která je u pacientů ve vyšším věku často komplikovaná. Kraj Vysočina se proto zapojil do projektu „SENIOR“, který zastřešuje Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL).

SÚKL odhalil nelegální reexporty léků přímo z lékáren za desítky milionů korun

SÚKL informuje o výsledcích inspekčních činností, které se zaměřují na kontroly lékáren a jejich nelegální vývozy léků do zahraničí.

Šetření v souvislosti se záměnou léků ve společnosti Zentiva bylo ukončeno

Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) informuje o výsledcích šetření ve společnosti Zentiva v souvislosti se záměnou léčivých přípravků.

SÚKL vyhlásí novou veřejnou zakázku na dodávku konopí, stávající je neúspěšná

Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) v nejbližší době zveřejní novou zadávací dokumentaci pro veřejnou zakázku na dodávku konopí pro léčebné použití.

SÚKL se zapojil do celoevropské kampaně zaměřené na hlášení podezření na nežádoucí účinky léčiv

Státní ústav pro kontrolu léčiv se zapojil do celoevropské kampaně „A European Union-wide adverse drug reaction (ADR) awareness week campaign“, která se uskuteční od 7. do 11. listopadu 2016.

Smlouva s pěstitelem léčebného konopí vypršela, pěstitel nedostál svým závazkům

SÚKL informuje o tom, že smlouva s pěstitelem léčebného konopí k dnešnímu dni vypršela, přičemž pěstitel nedodal celkové množství konopí pro léčebné použití.

Avízo SÚKL 5. 9. 2016: Upozornění na opatření v souvislosti s možnou závadou v jakosti léků ATRAM, NEUROL, OXAZEPAM, PREDNISON, DOLMINA, HYDROCHLOROTHIAZID, PYRIDOXIN a SIMVACARD

SÚKL informuje o opatřeních v souvislosti s  možnou závadou v jakosti léků  ATRAM, NEUROL, OXAZEPAM LÉČIVA a PREDNISON 20 LÉČIVA, a dále o nutnosti kontroly u balení léčivých přípravků DOLMINA 100 SR, HYDROCHLOROTHIAZID LÉČIVA, NEUROL, PYRIDOXIN LÉČIVA a SIMVACARD 10.

Avízo SÚKL 6. 9. 2016: Stahování léku GlucaGen až z úrovně pacientů z důvodu závady v jakosti

SÚKL informuje o stahování léku GlucaGen® 1 mg HypoKit, až z úrovně pacientů z důvodu závady v jakosti